Hollolan Viihdekuoro toi joulun valon tupiin!

Joululauluissa on sitten jännää taikaa. Voi kuulla, miten enkel´kellot herkästi helkkyvät. Tuntea kuusen tuoksun, voi maistaa kielellä jouluiset maut. Tuntea, miten mieli rauhoittuu. Joululaulujen taika viritti aistit, herätti muistot ja toi joulun valon tupiin.

Hollolan Viihdekuoro aloitti elokuun lopulla syksyn toimintakauden ja joululauluja alettiin harjoitella pian syksyisten iltojen hämärtyessä. Salpakankaan koulun musiikkiluokassa kajahti aina tiistai-iltaisin niin juhlallinen Jouluyö, juhlayö kuin kansainvälinen Jouluterveiset Pohjolasta. Laulajan onni on, että ihanien, vanhojen ja perinteisten joululaulujen sanat muistaa hyvin. Niin monta kertaa niitä on kouluissa, erilaisissa tilaisuuksissa ja kirkoissa laulanut ja kuullut. Jouluyö, juhlayö, Maa on niin kaunis, Arkihuolesi kaikki heitä, Enkeli taivaan… Jotkut sanovat, että ilman näitä perinteisiä joululauluja joulun valoa ei tule eikä mieli rauhoitu. Vanhojen ja perinteisten joululaulujen sanat ja sävelet tuovat joulun valon lähelle, mieleen, sydämeen ja tupaan.

Kuoro toteutti tiistaina 29.11. klo 18.30 Etelä-Suomen syöpäyhdistyksen, Lahden seudun osaston kanssa yhteistyönä konsertin, joka toi joulun valon Lahden lukio Gaudian auditorioon. Kuoroa johti ja säesti Marko Kemppi. Konserttiin oli vapaa pääsy.

Jouluyön aika -konsertti 11.12. klo 18.00 oli Hollolan Viihdekuoron oma joulukonsertti, joka toi joulun valon Hollolan vanhaan, tunnelmalliseen kivikirkkoon. Kirkkokonserttiin oli vapaaehtoinen ohjelmamaksu 15 €. Ohjelmistossa oli kaikille tuttuja joululauluja, mukana myös yhteislauluja. Kuoroa johti ja säesti pianolla Marko Kemppi. Selloa soitti Niklas Hagmark.

Kirjoittaja: Riitta Yrjänä, Hollolan Viihdekuoron tiedottaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *