Kevätlaulajaiset kesäisissä tunnelmissa

Aurinko sai miltei pääosan Hollolan kirjastoaukiolla 22.5. järjestetyssä paikallisten kuorojen Kevätlaulajaisissa. Tilaisuuden avasi kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja juonnoista vastasi tällä kertaa Tuisku Marttinen. Kuoro-osuuden aloitti Viihdekuoro laulamalla kappaleet: Ruiskaunokkeja ja kieloja sekä Viivy vielä hetki. Seuraavana vuorossa olivat Hollolan naislaulajat, Hollolan mieskuoro sekä Hollolan kirkkokuoro. Esitysten väliin oli sopivasti ripoteltu muutama kesäinen yhteislaulu. Kuorot lauloivat yhdessäi Tuisku Marttisen säestyksellä ja sovituksella Juhannustanssit. Kevätlaulaisten järjestelyvastuu osui tänä vuonna Hollolan mieskuorolle

Yksi on joukosta poissa

Alkukesän kauniina aamuna, saimme suruviestin, kuoromme pitkäaikainen jäsen Eikka, Eino Salminen oli menehtynyt, äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan 14.5.2018.

Eikka oli kuoromies viimeisen päälle, kun hän lauloi kuorossa 30 vuoden kokemuksella bassoa niin se oli laulua, eikä mitään liverrystä.

Eikan elämässä laulamisella oli suuri merkitys, jos jossain oli laulutapahtuma niin hän oli usein siellä mukana laulamassa tai kuuntelemassa.

Jämptiys oli Eikan tavaramerkki, harjoituksissa käytiin aina, vain hyvin tärkeä asia sivuutti harjoitukset. Kotonakin harjoitteli niin paljon että vaimonsa kertoi osaavansa basson stemmat ulkoa.

Järjestysmies vailla vertaa, monien iltamien ja konserttien järjestyksen hoiti hän mallikkaasti.

Kuoron lisäksi Eikalla oli lukuisia toimia ja tehtäviä.

Kohtalo kuitenkin muutti kaiken ja määräsi toisin.

Haikein mielin hyvästelemme Eikan ja toivotamme hyvää matkaa laulun sanoin.

Aurinko laskee pitenee varjot. Aika on eron ja jäähyväisten, poissa on ystävä kallehin

Teksti: Rauno Tammela, basson äänenvalvoja
Kuva:  Heikki Mattila, basso

Konsertti Lehtiojan palvelutalossa 6.5.2018

Kuoro esiintyi jo toistamiseen juhlavuoden (HVK 30 v.) ohjelmiston puitteissa, tällä kertaa Lehtiojan palvelutalossa. – Iloa , valoa ja tunteen paloa – konsertti sai sympaattisen yleisön viihtymään ja laulamaan mukana. ”Tulkaa toistekin” kuului kutsu yleisön joukosta ja tottahan toki me tulemme.

Teksti: Eeva Ikonen, kuvat Riittakatriina Manninen-Louhensalo.

Kuoro herkisti yleisönsä

Kuoro sai Etelä-­Suomen syöpäyhdistyksen (26.4.) Lahden pääkirjastossa järjestämästä konsertista roppakaupalla kannustavaa palautetta. Eeva Ikosen koskettavien juontojen saattelemana kuoro esitti kolmetoista elämänmyönteistä kappaletta Marko Kempin säestyksellä ja johdolla. Iso kiitos konsertin kulussa myötäeläneelle yleisölle. Vastaanottava yleisö on parasta mitä laulajat voivat saada eiintymistensä vastalahjaksi.

Viihdekuoro virittäytyy syyskauteen

Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9, tiistaisin kello 18.00-20.30. Kuoron suuri voimavara on iloinen joukko kuorotoimintaan sitoutuneita laulajia. Moni heistä on ollut mukana kuoron perustamisesta alkaen, mutta mukana on myös myöhemmin mukaan tulleita.

Uudet laulajat ovat aina tervetulleita, mutta parhaiten se käy näin harjoituskauden alussa. Kuka tahansa laulutaitoinen ja kuorolaulusta kiinnostunut on tervetullut kuulostelemaan harjoituksiamme ennen kuoroon sitoutumista. Tutustumiskäynnistä voi kehkeytyä kiintoisa harrastus vuosiksi eteenpäin. Lisätietoja kuorosta ja sen toiminnasta saat kuoronjohtaja Marko Kempiltä marko.kemppi@gmail.com sekä kuoron puheenjohtaja Eeva Ikoselta eeva.ikonen@hotmail.fi.