Viihdekuoro virittäytyy syyskauteen

Kuoro harjoittelee Marko Kempin johdolla 5.9. alkaen Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9, tiistaisin kello 18.00-20.30. Kuoron suuri voimavara on iloinen joukko kuorotoimintaan sitoutuneita laulajia. Moni heistä on ollut mukana kuoron perustamisesta alkaen, mutta mukana on myös myöhemmin mukaan tulleita.

Uudet laulajat ovat aina tervetulleita, mutta parhaiten se käy näin harjoituskauden alussa. Kuka tahansa laulutaitoinen ja kuorolaulusta kiinnostunut on tervetullut kuulostelemaan harjoituksiamme ennen kuoroon sitoutumista. Tutustumiskäynnistä voi kehkeytyä kiintoisa harrastus vuosiksi eteenpäin. Lisätietoja kuorosta ja sen toiminnasta saat kuoronjohtaja Marko Kempiltä marko.kemppi@gmail.com sekä kuoron puheenjohtaja Eeva Ikoselta eeva.ikonen@hotmail.fi.

Verkkosivusto on uusittu

Kuten näytöstä näkyy, on verkkosivusto (=nettisivusto) uusittu. HVK:n hallitus päätti kokouksessa (29.8.2017), että kuoron uusi nettisivusto otetaan käyttöön.

Entinen sivusto oli jo kovin vanhentunut ja tehty perusohjelmointivälineillä. Uusi sivusto on tehty kesän aikana WordPress-nimisellä sisällönhallintaohjelmistolla, joka on ilmainen ja laajasti maailmalla käytetty. WordPressistä löytyy tietoa osoitteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/WordPress.

Ajattelin ensimmäiseksi tiedottajamme Sinikan työtä. Hänellä on kovin hankalat työvälineet tekstin muotoiluun ja varsinkin kuvien sijoittamiseen tekstiin. Nyt Sinikalla alkavat helpommat ajat: tekstin voi kirjoittaa suoraan nettisivulle ja kuvien siirto on todella helppoa!

Samaan pakettiin saamme myös todella hyvin toimivan kalenterin ja kuvagallerian, jotka ovat nykyisin erillisiä ohjelmia. Kun WordPressissä kirjoittaa kalenteritapahtuman (esimerkiksi konsertin ilmoituksen), niin samalla ohjelma tekee myös uutisen tapahtumasta automaattisesti! Katsokaapa vasemmalta kohtaa TULEVIA TAPAHTUMIA.

WordPressistä löytyy joukko musiikille tehtyjä työvälineitä, joten minunkin työni helpottuu aika paljon. Olen jo kopioinut nykyiseltä sivustoltamme muutamia tuoreimpia juttuja uudelle sivustolle pelkästään kopioi – liitä -menetelmällä. Teksti sekä kuvat siirtyvät kerralla.

Myös jäsensivut uusiutuvat. Uuden jäsensivun salasanan saatte harjoituksissa tiistaina 5.9. Jos et ole paikalla silloin, niin pyydä salasanaa minulta (tämänkin jutun tekijän nimi löytyy alareunasta).