Hollolan Viihdekuoro latautui Italiassa

Tapahtumien jälkipuintia Casa Bonotton kattoterassilla

Hollolan Viihdekuoro reissasi 30. juhlavuotensa kunniaksi Italiassa. Virkistäytymisen ja yhdessäolon lisäksi kuoro testasi siellä tulevan juhlakonsertinsa (13.10 / Tiilikankaan koulu) ohjelmistoa.

Pääkohteena Italiassa oli Gardajärven rannalla sijaitseva Desenzano del Garda, josta käsin kuoro teki päiväretkiä Gardajärven ympäristöön. Desenzano on viehättävä pikkukapunki 51,5 km pitkän Gardajärven eteläpäässä. Paikka on mm. yhdeksän muun järvialueella sijaisevan pikkukaupungn laivaliikennekeskus.

Gardajärvikierros ja nousu Monte Baldolle
Ensimmäisenä päivänä bussimatka Sirmioneen ja opastettu risteily aurinkoisella Gardajärvellä. Matka jatkui viehättävien italialaiskylien kautta Malcesinesiin, joka on hyvin suosittu lomanviettopaikka huikean Monte-Baldo -vuoren katveessa. Nousu kabiinihisseillä (2,5 km) ja osaksi jalkaisin vuoren huipulla olevalle tasanteelle. Kauniista näköalasta ja elämyksellisyydestä huumaantuneena kuoro lauloi omaksi ja turistien iloksi mm. kuoronjohtaja Marko Kempin johdolla hänen säveltämänsä tunteikkaan RAUHA – nimisen kappaleen. Vuorelta laskeutumisen jälkeen matka jatkui kauniiseen ja jyhkeän Apenniinien vuoriston ympäröimään Riva del Gardaan.Kaupunki sijaitsee Gardajärven pohjoispuolella ja sitä ympäröi vaikuttavan jyhkeä Apenniinien vuoristo, johon myös Monte Baldo kuuluu.

Junalla Venetsiaan
Parin kilometrin aamulenkki rautatieasemalle ja sieltä junalla Venetsiaan. Tutustuminen Pyhän Markuksen toriiin ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Päivän päätteeksi laivabussilla takaisin rautatieasemalle, josta hauskojen kommellusten jälkeen takaisin Desenzanoon.

Konsertti Casa Bonottossa
Italialaisten musiikkitottumukset ovat tunnetusti omaa luokkaansa, silti kuoro ylti tavoitteiseensa. Lazzarella kuulosti pirtsakalta sävelmän alkuperäisessä ympäristössä. Konserttiohjelma sisälsi myös muita kappaleita tulevasta juhlakonserttiohjelmasta!

Carmen -ooppera, Veronan Areenalla
Bussilla Veronaan ja siellä katsastettiin mm. Julian parveke ja siihen liittyvät muut härpäkkeet. Välttämätöntähän ei se toki olisi ollut, mutta kun sinne saakka – niin tottahan toki se piti nähdä. Ihmismäärästä näki, että kyllä se kiinnosti muitakin.
Nähtävyyksien päätteeksi kuljettiin kiemurtelevissa ja ruuhkaisissa jonoissa sekä noustiin lukemattomia kiviportaita kohti hämmästystä herättävää Areenaa.

Veronan Areena on Rooman valtakunnan aikaisista amfiteattereista kolmanneksi suurin ja sinne mahtuu 30 000 katsojaa. Siis varsin vaikuttavat kulissit uhkealle Carmen oopperalle. Tapahtumien kulku on useimmille tuttu, joten sitä oli jokseenkin helppoa seurata. Vaikuttava esitys!

Matkajohtajana ja -matkaoppaana toimi kuorossa laulava Hanna Dogan, joka mahdollisti tämän mahtavan ja mielenkiintoisen matkan. Isot kiitokset HANNALLE!

Kevätlaulajaiset kesäisissä tunnelmissa

Aurinko sai miltei pääosan Hollolan kirjastoaukiolla 22.5. järjestetyssä paikallisten kuorojen Kevätlaulajaisissa. Tilaisuuden avasi kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja juonnoista vastasi tällä kertaa Tuisku Marttinen.

Hollolan Viihdekuoro

Kuoro-osuuden aloitti Viihdekuoro laulamalla kappaleet: Ruiskaunokkeja ja kieloja sekä Viivy vielä hetki. Seuraavana vuorossa olivat Hollolan naislaulajat, Hollolan mieskuoro sekä Hollolan kirkkokuoro. Esitysten väliin oli sopivasti ripoteltu muutama kesäinen yhteislaulu. Kuorot lauloivat yhdessäi Tuisku Marttisen säestyksellä ja sovituksella Juhannustanssit. Kevätlaulaisten järjestelyvastuu osui tänä vuonna Hollolan mieskuorolle.

Yksi on joukosta poissa

Alkukesän kauniina aamuna, saimme suruviestin, kuoromme pitkäaikainen jäsen Eikka, Eino Salminen oli menehtynyt, äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan 14.5.2018.

Eikka oli kuoromies viimeisen päälle, kun hän lauloi kuorossa 30 vuoden kokemuksella bassoa niin se oli laulua, eikä mitään liverrystä.

Eikan elämässä laulamisella oli suuri merkitys, jos jossain oli laulutapahtuma niin hän oli usein siellä mukana laulamassa tai kuuntelemassa.

Jämptiys oli Eikan tavaramerkki, harjoituksissa käytiin aina, vain hyvin tärkeä asia sivuutti harjoitukset. Kotonakin harjoitteli niin paljon että vaimonsa kertoi osaavansa basson stemmat ulkoa.

Järjestysmies vailla vertaa, monien iltamien ja konserttien järjestyksen hoiti hän mallikkaasti.

Kuoron lisäksi Eikalla oli lukuisia toimia ja tehtäviä.

Kohtalo kuitenkin muutti kaiken ja määräsi toisin.

Haikein mielin hyvästelemme Eikan ja toivotamme hyvää matkaa laulun sanoin.

Aurinko laskee pitenee varjot. Aika on eron ja jäähyväisten, poissa on ystävä kallehin

Teksti: Rauno Tammela, basson äänenvalvoja
Kuva:  Heikki Mattila, basso

Konsertti Lehtiojan palvelutalossa 6.5.2018

Kuoro esiintyi jo toistamiseen juhlavuoden (HVK 30 v.) ohjelmiston puitteissa, tällä kertaa Lehtiojan palvelutalossa. – Iloa , valoa ja tunteen paloa – konsertti sai sympaattisen yleisön viihtymään ja laulamaan mukana. ”Tulkaa toistekin” kuului kutsu yleisön joukosta ja tottahan toki me tulemme.

Teksti: Eeva Ikonen, kuvat Riittakatriina Manninen-Louhensalo.

Kuoro herkisti yleisönsä

Kuoro sai Etelä-­Suomen syöpäyhdistyksen (26.4.) Lahden pääkirjastossa järjestämästä konsertista roppakaupalla kannustavaa palautetta. Eeva Ikosen koskettavien juontojen saattelemana kuoro esitti kolmetoista elämänmyönteistä kappaletta Marko Kempin säestyksellä ja johdolla. Iso kiitos konsertin kulussa myötäeläneelle yleisölle. Vastaanottava yleisö on parasta mitä laulajat voivat saada eiintymistensä vastalahjaksi.