Perinteitä ja uusia tuulia

IltamatIloinen rentoilu ja tekemisen riemu toteutui lahtelaisessa Kahvila Pirskeessä 11.1. järjestetyssä Nuuttijuhlassa. Pääemäntinä hääräsivät jälleen Hanna ja Eeva. Nuuttijuhlan teemana olivat naamiaiset ja juhlaväki saapui paikalle kukin mieleisessään asussa. Lähes ensitöikseen jokainen esitteli asunsa ja paljasti mitä sen taakse kätkeytyi ja mitä sillä viesti.

Nuuttijuhlassa on perinteisesti muistettu myös kuoron toimihenkilöitä, nautittu sopivasti maistuvaa ruokaa ja juomaa sekä omaehtoisen ohjelman ohella pidetty arpajaiset. Näin oli tälläkin kertaa muuten, paitsi ainoan poikkeuksen tekivät arpajaiset. Ne kyllä järjestettiin, mutta uudessa muodossa, jossa palkintoja oli jaossa vain yksi. Mainittavaa on myös joulupukin vierailu ja mikä hienointa hän muisti jokaista myös pikkupaketilla. Aivan oma lukunsa ohjelman kulussa kuitenkin oli Hannan ja Eevan pirtsakka tanssiesitys ja erityisesti heidän estoton heittäytyminen siihen. Kiitos kaikille mukana olleille!

Laulamalla joulumieltä

Kuoro ilahdutti Marko Kempin johdolla Etelä Suomen syöpäyhdistyksen joulukonserttiin saapuneita. Joulukonsertti järjestettiin 4.12. Lahden Aikuiskoulutuskeskuksen auditoriossa. Joululauluilla viriteltiin kuulijoita joulunodotukseen ja samalla luotiin heille hyvää oloa.  Ohjelmistossa oli sekä vanhoja että uusia joululauluja, joista ensiesityksessä Markon säveltämät ja sanoittamat Jouluyön aika ja Vegetaristinen joulu. Yhteislaulut kajahtivat voimalla ja yleisö lauloi mukana myös tutuissa kuoro-osuuksissa. Oli ihana laulaa vastaanottavaiselle ja kiitolliselle yleisölle. Isot kiitokset Etelä-Suomen syöpäyhdistykselle konsertin järjestämisestä.

Lehtiojan Palvelutalon väelle ja heidän omaisilleen kuoro vei 8.12 iloista joulumieltä myös joululaulujen muodossa. Iloinen mieli tarttui ja asukkaat tapailivat tuttujen kappaleiden sanoja ja myös täällä vastaanotto oli kiitollista.

Iltamissa fiilistelyä

Kukko-talossa 12.10. järjestetyt iltamat onnistuivat mainiosti. Talo on jo itsessään kuin luotu iltamajärjestelyihin. Liput myytiin loppuun ja talo täyttyi kuoromusiikin ystävistä viimeistä piirtoa myöten. Iltamajärjestelyt hoituivat kuorolaisten talkootyönä tyyliin ”jokaisella jotakin”. Huomioitavaa on, että järjestelyihin ottivat osaa myös vasta tänä syksynä kuoroon liittyneet laulajat kuin ”vanhat tekijät”. Siitä lämmin kiitos!

Ohjelmajuonnot jakautuvat kuorolaisille ja heistä äänessä olivat; Hanna Dogan, Eeva Ikonen, Tuire Viljanen, Sari Heinonen, Heikki Mattila (Juice) ja Jouko Järvinen (Kirka). Isot kiitokset tärkeästä ja näkyvästä suorituksesta.

Rohkeat kappalevalinnat upposivat yleisöön
Ohjelma osuus koostui kuoronjohtaja Marko Kempin ja muutaman kuorolaisen kokoamasta mielenkiintoisesta materiaalista, jota Juice ja Kirka aikoinaan tuottivat. Herrojen syntymästä tulee piakkoin kuluneeksi seitsemänkymmentä vuotta, mutta se ei estänyt heitä saapumasta paikan päälle kertomaan ja valottamaan niitä tuntoja, mitkä ohjelmassa olevien kappaleiden tekovaiheessa kulloinkin vallitsivat. Heidän ajatuksensa synnyttivät yleisössä iloisia naurun ryöpsähdyksiä. No mikä ettei, onhan esim. Juice erittäin lahjakas sananikkari ja lisäksi molemmat heistä omaavat loistavan kyvyn sekä syvien vesien kuin myös herkkien tunteiden tulkintaan.

Kuoro onnistui huolellisen suunnittelun ja ideoinnin tuloksena avaamaan herrojen tuotannosta aivan uusia näkymiä. Rohkeat kappalevalinnat upposivat iltamayleisöön, joka palkitsi esitykset ja kuoron vaivannäön runsain abloodein.

Tanssi on iso osa iltamia
Musiikkiosuuden jälkeen seurasi arpajaispalkintojen arvonta ja tämän session juonsi mallikkaasti Johanna Rehula. Arvonnan ja iltamakahvien aikana tyhennettiin keskilattia tuoleista talkoovoimin, että tanssit saatiin alkuun. Tanssit olivat ennen vanhaan iltamissa se odotetuin ohjelmanumero ja siltä se näytti nytkin, sillä niin moni iltamavieras heittäytyi tanssin pyörteisiin heti kun tanssiorkesteri Primavistas, solistinaan Marko Kemppi kajautti ensisävelet.

Kuoron syyskausi käynnistyi, mutta vielä ehtii mukaan

Kuoron syyskausi on pyörähtänyt käyntiin. Harjoittelemme taidokkaan musiikkimiehen Marko Kempin johdolla Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9, tiistai-iltaisin kello 18.00-20.30. Parit harjoitukset sekä Siikaniemessä järjestetty laululeiri on jo ehditty pitää, mutta vielä ehtii mukaan. Jos ajatus kuoroon liittymisestä kiehtoo, niin näin syyskauden alussa se käy mainiosti. Kuoro tarjoaa hienoja musiikillisia kokemuksia sekä mielekästä ja tavoitteellista tekemistä yhteisten harjoitusten, matkojen sekä konserttien puitteissa. Laulamisen merkitystä sosiaalisen mielihyvän tuottajana ei voi kiistää, sillä niin paljon se antaa.

Kuoroharjoitukset alkavat 3.9. klo 18.00

Kuoron syyskausi käynnistyy 3.9. Salpakankaan koulun musiikkiluokassa 2022 kello 18.00. Ilmoittautuminen kuoroon tapahtuu Wellamo-opiston sivuilta ja se on syytä tehdä jo ennen aloituspäivää. Kuoronjohtaja Marko Kemppi toivottaa tervetulleeksi entiset laulajat sekä rohkaisee kaikkia viihteellisestä kuorolaulusta kiinnostuneita uusia laulajia tulemaan harjoituksiimme ja samalla tutustumaan toimintaamme