Jouluyön aika -konsertti Hollolan kirkossa 11.12.2022

Hollolan Viihdekuoron Jouluyön aika -konsertti toi joulun valon tupaan ja ihmismieliin. Konsertin juonnosta vastasi kuoron puheenjohtaja Hanna Dogan, joka johdatteli yleisön lämpimästi mukaan joulun tunnelmaan. Hanna kertoi tarinan omasta lapsuuden ajan joulun vietosta. Seuraavassa on Hannan tarina tekstitettynä, jonka myötä pääset Jouluyön aikaan vielä kerran. Hollolan Viihdekuoro toivottaa kaikille rauhallista Joulua!

Hyvää iltaa rakas yleisö. Ja hyvää kolmatta adventtisunnuntaita. 

Hollolan Viihdekuoro vie teidät tänään valkoisen joulun ja jouluyön ajan tunnelmaan. 

Kuoroa johtaa musiikin monitoimimies Marko Kemppi. Marko myös säestää meitä pianollaan. Sulosointuja sellollaan tarjoaa Niklas Hagmark. 

Kiitos Hollolan seurakunta, kun saimme mahdollisuuden tulla tänne kauniiseen kirkkoon esiintymään. 

Minun nimeni on Hanna. Mietin tuossa yhtenä iltana, mikä on itselleni paras joulumuisto. Minulle joulu tuo aina mieleen lapsuuteni joulut. Kuljimme joulunviettoon vanhempieni ja veljeni kanssa täältä Päijät-Hämeestä Pohjois-Karjalaan Joensuuhun, silloin joskus 80-luvulla. Kuljimme isovanhempieni luokse. 

Niin se matka… Muistatte varmaan autot 80-luvulla, bensa tuoksui takapenkillä ja huoltoasemat olivat kovin erilaisia kuin nykyään. Ja tuo neljän tunnin matka tuntui pikkutytöstä niin kovin pitkältä. 

Mutta mikä ilo ja riemu, kun pääsimme perille  Isovanhempani olivat odottaneet meitä kovasti. Meitä kokoontui siellä mummo, ukki, enot, serkut ja muut sukulaiset. Pöytä notkui ruoista, joita mummoni oli valmistanut. Pelasimme yhdessä pelejä, Kimble-peliä. Pöydällä kilisi enkelikello. Tein mummoni kanssa yhdessä karjalanpiirakoita. Ukkini oli lämmittänyt saunan, ulkosaunan. Ikkunoissa oli koristeena tonttuja, sellaisia vanhan ajan tonttuja. Joulupukki tuli käymään, sellainen vanhan ajan joulupukki, tiedättehän, vähän pelottavakin. Mutta mikä tärkeintä, olimme kokoontuneet yhteen ja vietimme kaikki aikaa yhdessä  se on paras joulumuistoni. 

Nykyään joulu on minulle rauhoittumisen aikaa arkiaskareista, niin kuin varmasti monellekin teistä. Kuoronjohtajamme Markon Jouluyön aika sanoin, joka on muuten konserttimme teemakin: 

”Yö jo varjoihin peittää maan, poistaa arjen ja työn. Hetken rauhassa viettää saan, aika on jouluyön.”

Toivon teille kaikille tähän iltaan tuota ilon ja riemun ja myös rauhoittumisen iltaa joululaulujen parissa yhdessä kanssamme. Siksi välissä ei tule välijuontoja vaan voitte keskittyä joulun aikaan ja lauluun. Toivon, että tulette yhteislauluihin mukaan kanssamme. Jos kaikille ei riittänyt laulunsanoja, niin sanat ovat myös Kauneimmat joululaulut-vihkosessa. 

Hanna 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *