Minun Suomeni – Hollolan Viihdekuoron 35-vuotisjuhlakonsertti 22.4.2023

Hollolan Viihdekuoro tarjoili 35-vuotisjuhlakonsertissaan kuvia Suomesta, tunnelmia suomalaisuudesta ja suomalaisesta elämästä.  

Minun Suomeni – juhlakonsertti kuvasi suomalaista niin hiljaisena ja herkkänä kuin riehakkaana ja rentonakin.

Suomalainen osaa rakastaa ja lempiä, kun se oikea osuu kohdalle. Tarvittaessa myös uskoa, toivoa ja kärsiä. Suomalainen täyttää lottokupongin, ostaa arvan ja toivoo että onni soisi edes joskus rohkeaa. Toteaa, että maailma on silti kaunis, vaikka rikkautta ei koskaan saavuttaisikaan. Toivoo hyvää ja kaunista. Elää elämäänsä päivän kerrallaan ja haluaa, että jäljelle jää jotain. Se on sitä suomalaista onnea ja onnellisuutta.

Viihdekuoron juhlakonsertin ohjelmisto sisälsi meille niin tuttujen sanoittajien käsialaa: Eino Leino, Vexi Salmi, Reino Markkula, Jukka Kuoppamäki, Juice Leskinen, Petri Laaksonen, Juha Vainio, Esa Nieminen, Sinikka Svärd, Lauri Tähkä ja Juha Tapio.

Sanat virtaavat meille suomalaisille niin tutuissa lauluissa kuin vesi, kuplivat kuin nauru, lainehtivat kuin elämä, kuohuvat kuin tunteet, värisevät kuin haavan lehdet. Suomalainen mielenmaisema voi olla vivahteikas. Sellainen kun itse haluaa. Se voi olla harmaa, mustavalkoinen tai täynnä värejä. Se on juuri sellainen, millaisena sen haluaa erilaisissa elämäntilanteissa nähdä ja kuulla.

Hollolan Viihdekuoro on 35 toimintavuotensa aikana halunnut aina laulaa elämänmakuisia lauluja ja olla siten yhtä yleisönsä kanssa.  

Kun suunnittelimme juhlakonsertin ohjelmistoa, hämmästyimme, kuinka paljon suomalaisuutta ilmentäviä  biisejä loppujen lopuksi olikaan olemassa. Eikä ihme, koska laulujen aiheethan usein syntyvät eletystä elämästä, luonnosta tai vuodenajoista. Juhlakonsertin ohjelmistoon valikoitui lopulta juuri Hollolan Viihdekuorolle sopivat laulut, joita oli kiva laulaa ja esittää.

Juhlakonserttia johti Marko Kemppi, jonka säveltämiä lauluja ohjelmistossa oli myös mukana. Marko Kemppi oli sovittanut suurimman osan konsertissa esitetyistä biiseistä.

Suomalaiseen äänimaisemaan kuuluu ehdottomasti myös harmonikka, piano, kitara ja rummut, jotka säestivät kuoroa. Kiitos solisteille, Minna Hakonen ja Jussi Koukku. Kiitos kaikille.

Kuoro jää nyt kesätauolle. Elokuussa lauletaan jälleen.

Riitta Yrjänä, Hollolan Viihdekuoron tiedottaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *