Hollolan Viihdekuoro – etusivu

Hollolan Viihdekuoro ry on syksyllä 1988 perustettu Kansalaisopiston opintopiirinä toimiva sekakuoro. Pyrimme esittämään laadukasta ja monipuolista viihdekuoromusiikkia tapahtuman luonteen mukaan, aina pienistä tilaisuuksista iltamiin ja konsertteihin saakka.

Toiminta

Viihdekuoromme toiminnan runkona ovat viikoittaiset harjoitukset kansalaisopiston lukukausien mukaan. Vuosien myötä ohjelmistoomme on kertynyt viihdemusiikkia laidasta laitaan, mm. iskelmiä, operettisävelmiä, isänmaallisia lauluja, kansanlauluja ja joululauluja.

Pyrimme kehittämään kuorolaisten laulullisia valmiuksia äänenmuodostus- ja laulutekniikan kursseilla käyttämällä alan kouluttajia. Olemme osallistuneet myös Viihdekuoroliiton järjestämiin koulutuksiin.

Toimintansa aikana kuoromme on järjestänyt useita konsertteja yksin sekä yhdessä maakunnan muiden kuorojen kanssa. Ulkomaille olemme tehneet kaksi konserttimatkaa.

Esiinnymme yritysten ja järjestöjen juhlissa, syntymäpäivillä, markkinoilla, festivaaleilla jne. koko kuoron tai pienryhmän voimin.

Lähes jokavuotiset iltamat Hollolan Nuorisoseuran Kukko-talossa ovat olleet suosittuja. Teemoina ovat olleet mm. kuutamo, 1920-luku, kieltolaki ja 1950 – 1960 -luvut. Kuorolaulun lisäksi ohjelma koostuu näytelmistä, sketseistä, kilpailuista ja lopuksi tietysti tanssia orkesterin säestyksellä.

Lukukausien päättymistä juhlistamme pikkujouluin tai nuuttijuhlin ja kevätkauden päättäjäisillä.

Lataa tästä kuoron säännöt.

Historia

Hollolan viihdekuoro perustettiin vuonna 1988 kansalaisopiston opintopiiriksi. Hollolassa olikin odotettu jo muutama vuosi viihdemusiikin harrastusmahdollisuutta, joten kuoro alkoikin toimia melkoisella suosiolla.

Lähes alusta alkaen kuoro päätti, että laulamisen lisäksi pieni näyttämöllinen esitys toisi lisäväriä esityksiin. Kuoro on kokeillut myös operettimusiikkia, eikä klassinenkaan ole täysin vierasta. Jouluna kuoro on laulanut kirkossa. Myös jokavuotiset iltamat ovat kuuluneet ohjelmistoomme.

1990-luvulla kuoro johtajanaan Mikko Kalliomaa teki paljon yhteistyötä Jukka Kuoppamäen kanssa, tämä yhteistyö huipentui äänitteeseen nimeltään ”Päivien kimallus”.

Hollolan Kunnan taidepalkinnon kuoro sai 1997. Kuoro sai oman lipun, joka vihittiin ja naulattiin juhlallisesti käyttöön 1998. Konserttimatkat koti- ja ulkomaille, ovat kuuluneet kuoromme ohjelmaan. Hollolan Viihdekuoro on ollut Viihdekuoroliitto ry:n jäsen.

Kuoron taiteellisina johtajina ovat toimineet Zsuzsanna Kiraly, Mikko Kalliomaa, Seppo Korhonen, Jukka Korhonen, Matti-Jussi Tolonen ja Mia Kiiski ja Teemu Harjukari, joka johti kuoroa jo Mia Kiiskin äitiysloman ajan. Kauden 2011 – 2012 kuoroa johti Sannamaria Salli. Syksystä 2012 alkaen kuoroa on johtanut Marko Kemppi.

Levytykset

1997 saimme valmiiksi kuoron ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan yleiseen levitykseen tarkoitetun CD-äänitteen ”Hollola Singers & Jukka Kuoppamäki – Päivien kimallus”.

Levyn sovitti ja tuotti silloinen kuoronjohtajamme Mikko Kalliomaa ja julkaisi Warner/Chappel Music Finland Oy. Mikko Kalliomaan yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa poiki albumillisen Kuoppamäen säveltämiä ja sanoittamia uusia lauluja. Ne kertovat naisen ja miehen välisestä suhteesta – rakkaudesta. Jukka Kuoppamäki laulaa neljällä kappaleella solistina. Tunnetuin laulu levyllä on ”Satulinna”, josta tuli listasuosikki Jari Sillanpään esittämänä. Kuoron version lisäksi sen levytti myös Jukka Kuoppamäki yksinään. ”Sydäntango” taas tuli tunnetuksi Katri-Helenan tulkitsemana.

Levy tehtiin alusta loppuun Hollolan maaseutumiljöössä Petrax Studiolla. Levyn tiimoilta esiinnyimme myös TV:ssä Jukka Kuoppamäestä kertovassa ohjelmassa. Esitimme häävalssiksi sävelletyn ”Ruiskaunokkeja ja kieloja”. Levyn tekemiseen osallistui 40 kuorolaista ja säestävä orkesteri. Levyä on edelleen saatavissa kuorolaisilta.