Hollolan Viihdekuoro – etusivu

Hollolan Viihdekuoro. Takana kuoron johtaja Marko Kemppi (se pisin mies).

Kuva suurenee hiirellä näpäyttämällä.

Toiminta

Harjoitukset Wellamo-opiston opintokausina Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9, tiistaisin kello 18.00-20.30. Harjoituksissa paneudutaan harjoiteltavien kappaleiden ohella kuoron laulullisiin valmiuksiin, kuten äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan. Lisäksi kuorostemmat ovat kuorolaisten käytössä äänitiedostoina, joten stemmoja pystyy harjoittelemaan myös silloin, kun itselle parhaiten sopii. Ohjelmistossa on mukaansa tempaavaa ja monipuolista viihdemusiikkia laidasta laitaan.

Hollolan Viihdekuorossa laulaa yli 30 aikuisikäistä laulajaa ja heitä johtaa monipuolinen ja suosittu musiikkimies Marko Kemppi. Laulajat ovat vahvasti sitoutuneita kuoroon ja yleinen meininki on mahtava.

Kuoro on kolmenkymmenen toimintavuotensa aikana järjestänyt lukuisia konsertteja, esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Perinteisten konserttien ohella ovat suosittuja Kukko-talossa järjestetyt iltamat, joiden teemoja ovat mm. olleet: Kuutamo, 1920-luku, Kieltolaki ja 1950 – 1960 -luvut sekä ”Sinivalkoiset äänet”. Näyttävä- ja motivoiva lataus on seurannut myös osallisuudesta Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaan. Tämän kaiken hyvän lisänä on mittava yhteistyö eri kuorojen – sekä viihteen muiden toimijoiden parissa.

Historia

Hollolan Viihdekuoro on perustettu kansalaisopiston opintoryhmänä syksyllä vuonna 1988. Hollolan Viihdekuoro ry on perustettu joulukuussa 1991. Innokkaita laulajia liittyi kuoroon runsaasti, sillä Hollolaan oli jo vuosia toivottu viihdemusiikin harrastusmahdollisuutta. Ohelmistossa on ollut monipuolista viihteellistä musiikkia operettisävelmistä uusiin iskelmiin. Laulamisen lisäksi kuoro on järjestänyt useita teemallisia iltamia.

Kuoro teki 90-luvulla taiteellisen johtajansa Mikko Kalliomaan johdolla paljon yhteistyötä Jukka Kuoppamäen kanssa. Vuonna 1997 julkaistiin äänite Hollola Singers & Jukka Kuoppamäki – Päivien kimallus. Samana vuonna Hollolan Viihdekuoro vastaanotti Hollolan kunnan taidepalkinnon.

Kuoron taiteellisina johtajina ovat toimineet Zsuzsanna Kiraly, Mikko Kalliomaa, Seppo Korhonen, Jukka Korhonen, Matti-Jussi Tolonen, Mia Kiiski, Teemu Harjukari ja Sannamaria Salli. Nykyinen taiteellinen johtaja Marko Kemppi on johtanut kuoroa syksystä 2012 alkaen.