KUKKO -talo täyttyi ääriään myöten konsertissamme “Sinivalkoiset äänet” 8.4.2017

Suomi 100 -teemalla järjestetyt ”Sinivalkoiset äänet” -iltamat olivat kuoron ja koko esiintyjäkaartin osalta täydellinen menestys. Kukon nuorisoseurantalo täyttyi lauantaina (8.4.2017) vastaanottavasta iltamayleisöstä aivan ääriään myöten. Runsaista ja äänekkäistä taputuksista aisti ohjelman olevan juuri sitä, mitä yleisö iltamaohjelmalta odottikin. Suuret kiitokset innostavasti ja vahvasti mukana olleelle yleisölle.

Kuoro esitti vaatteilla tehostaen suomalaisia iskelmiä, itsenäisyytemme alku lähteiltä tälle vuosikymmenelle. Upeat uudet kuorosovitukset olivat pääosaltaan Marko Kempin tekemiä.

Ohjelman juonnoista vastasivat Eeva Ikonen ja Sakari Jääskeläinen.

Kuoro-osuus käynnistyi Usko Kempin säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella, Silmät tummat kuin yö. Tämän jälkeen muisteltiin Metsätietä, jolta siirryttiin koskettavaan sota-aikaan.

Monet silmät kostuivat kuoron miesten ja Jouko Järvisen laulaessa soolona Lassi Utsjoen säveltämän ja Elli Tuomiston sanoittaman Vartiossa.

Sota-ajan raskaista tunnelmista hypättiin Matti Kiurun ohjaamaan linjuriin ja ohjelma jatkui Toivo Kärjen säveltämällä ja Reino Helismaan sanoittamalla Linjuripolkalla.

Ei ole nykyisyyttä ilman mennyttä

Monet ohjelmassa olleet entiset ja nykyiset ikivihreät, kuten Roope Heiskasen vaikuttava tulkinta Juha Tapion Kaksi puuta -kappaleen soolo-osuudesta, nostivat tunnelman korkealle. Kuoron Suomi 100 -matka päättyi Jonne Aaronin/Leri Leskisen puhuttelevaan biisiin, Jos menet pois.

Nastolan Pikkupelimannit ihastuttivat yleisöä valloittavalla ohjelmistollaan. He soittivat ja lauloivat Elina Noran ohjauksessa mm. kutkuttavan hauskoja Mauno Järvelän kappaleita. ”Paljon positiivista palautetta ja kruununa nuo pienet pelimannit, jotka soittivat ja lauloivat todella mahtavasti. Kaiken kaikkiaan lapset ovat loistava pari liki kolmekymmiselle kuorolle”, totesi Heikki Mattila iltamakulisseja purettaessa.

Tanssiryhmä Coutry Heels&Toes askelsi osaavasti ja tarjosi viehkeillä tansseillaan oman raikkaan lisän ohjelmaosuuteen. Tanssiryhmä kiidätti katsojat Anja Tonterin johdolla mm. 70 – 80 -luvun Finnhitsit aikaan ja näyttivät tanssillisin keinoin viime vuosikymmenten suurimmat hitit.

Ohjelma päättyi perinteisen iltamakulttuurin mukaisesti tansseihin, joihin johdatti Tanssiorkesteri Primavistas. Yleisö pääsi kokeilemaan uusia sekä kertaalleen jo unohtuneita tanssikuvioita Coutry Heels&Toes -tanssiryhmän opastuksella. Tunnelma oli yhtä menoa ja meininkiä.

”Tupa oli todella täysi, niin kuin toivoin ja odotin, mutta ihan näin täysi, niin onhan se kova juttu. Hienoa palautetta tuntuu tulleen valtavat määrät”, totesi Marko Kemppi tyytyväisyyttä puhkuen. Eeva Ikonen iloitsi myös onnistuneesta tilaisuudesta ja painotti samalla: ”Parasta mielestäni on se, että täytimme Suomi 100 -statuksen kriteerit sata prosenttisesti.”

Kirjaaja: Sinikka Vilen – 2017.04.10

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *