Uutisarkisto

Tämä on sivuston uutisarkisto. Täältä löytyvät kaikki ne uutiset, joita ei ole etusivulla, aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan.


Viihteellinen aikamatka itsenäiseen Suomeen

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelma toteutuu kansalaisten ja eri organisaatioiden yhteistyönä. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt yhdeksi satavuotisjuhlavuoden ohjelman toteuttajaksi Hollolan Viihdekuoron -hankkeen nimeltä ”Sinivalkoiset äänet” -iltamat.

Iltamat järjestetään 8.4.2017 klo 16.00 Hollolassa, Nuorisoseurantalo Kukossa.

Iltamaohjelma toteutetaan perinteistä suomalaista iltamakulttuuria vaalien ja kunnioittaen. Ohjelmassa on läpileikkaus itsenäisyyden ajan suomalaiseen iskelmämusiikkiin, sen tekijöihin ja esittäjiin. Tarjolla on suomalaisten sydämiin tiensä löytänyttä viihdemusiikkia uusina kuorosovituksina tanssiorkesterin säestyksellä.

Kokonaisuus on käsikirjoitettu "juonnetuksi tarinaksi", jossa pääpaino on musiikilla. Kuorolaulun lisäksi ohjelmaan kuuluu myös pelimannimusiikkia sekä arpajaiset ja lopuksi tanssia. Tämä kaikki höystettynä ripauksella historiaa. Kuoro vastaa taiteellisen johtajansa Marko Kempin johdolla lauluista sekä itse tarinan kerronnasta.

Osaan säestyksistä osallistuvat maineikkaat Nastolan Pikkupelimannit. Heitä johtaa Elina Nora.

Tanssiryhmä Country Heels & Toes esittelee itsenäisyyden ajan suosituimpia tansseja. Tanssiryhmää ohjaa ja koreografioista vastaa Anja Tonteri.

Iltamat päättyvät perinteisiin suomalaisiin tansseihin. Niiden yhteydessä on yleisöllä mahdollisuus päivittää lavatanssitaitojaan ja kokeilla vanhoja tanssityylejä.

Juhlavuoden aikana ”Sinivalkoiset äänet –iltamista esitetään erilaisia osakokonaisuuksia mm. paikallisissa vanhainkodeissa, palvelutaloissa jne. Suunnitteilla on myös tervehdyskäynti Leningradin alueen Inkerin suomalaisten asuttamiin vastaaviin yhteisöihin samalla setillä.

"Työryhmässä on mukana monta eri ikäpolvea ja eri taiteenalan osaajaa. ”Sinivalkoiset äänet” -iltamaohjelman käsikirjoittaja ja taiteellinen johtaja Marko Kemppi toivoo tämän projektin toimivan kaikille heille antoisana ja virkistävä

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 27.01.2017

« Takaisin sivun alkuun


Hollolan kunnan itsenäisyysjuhla

Hollolan Viihdekuorolla oli kunnia esiintyä 6.12.2016 kuoronjohtaja Marko Kempin johdolla Hollolan kunnan itsenäisyysjuhlassa. Juhlan pitopaikka oli Nuorisoseurantalo Kukko, Vanha Tampereentie 124, Hollola. Itsenäisyysjuhla alkoi 11.30.

Hyvää Itsenäisyyspäivää! Kuva Mikko Vilén.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 05.12.2016

« Takaisin sivun alkuun


Punainen sulka -hyväntekeväisyyskonsertti su 6.11. klo 16.00 Sovituksenkirkossa

Konsertissa esiintyvät Hollolan Mieskuoro, Hollolan Naislaulajat, Hollolan Viihdekuoro, Hämeenkosken Mieskuoro sekä Lahden Mieskuoron Reilu Tusina. Ohjelma 15 euroa, sisältää kahvitarjoilun. Konsertista saadut varat käytetään nuorisotyöhön. Hyväntekeväisyyskonsertin järjestää Lions Club Hollola/Pirunpesä.

Kuva

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 01.11.2016

« Takaisin sivun alkuun


Kuoroterveiset Tarttosta!

Lämmin kesäsää suosi kuoron Tarttoon 29-31.7 tekemää esiintymis- ja virkistysmatkaa. Kaupunkiympäristöön tutustumisen ohella kuoro esiintyi Marko Kempin johdolla mm. Tartton ydinkeskustaan sijoittuvalla Raatihuoneen torilla ja Hotel Dorpatissa. Mainitsemisen arvoista on, että paikalla ollut yleisö osallistui innokkaasti Eestin kielellä esitettyyn Kui Kungla Rahvas –lauluun. Tämän lisäksi kuoro sai kokea kuinka mahtavaa on laulaa Tartton Laulukaaren - ja Alatskiven kartanon esiintymislavalla. Esiintymispaikat olivat kooltaan aivan ääripäät, mutta niitä yhdistää huippu akustiikka, joihon kuoro sai nyt omakohtaisen tuntuman. Matka oli muistorikas ja iloinen meininki lisäsi tunnelmaa.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 01.08.2016

« Takaisin sivun alkuun


Kevätlaulajaiset

Hollolan kuorot esiintyivät 24.5. yhdessä ja erikseen kirjaston Kevätlaulajaisissa. Viihdekuoro esitti omalla vuorollaan yleisön riemuksi kappaleet; Potkut sain ja Tatti ja Limanuljaskan. Aurinkoinen kevätilta loi mahtavat puitteet tälle perinteiselle Hollolan kuorokavalkadille .

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 28.05.2016

« Takaisin sivun alkuun


TV- ja elokuvamusiikin konsertti oli menestys

Tiilikankaankoululla 16.4. järjestetty konsertti KAPPALEET KAUNEINTA SUOMEA sai viihdemusiikin ystäviä liikkeelle runsain määrin. Kuoro palkitsi salin täyteisen yleisön tulkitsemalla tv – ja elokuvamusiikin helmiä, joista esimerkkinä; Potkut sain, Vain yhdessä olemme ehjät, Tatti ja Limanuljaska, Kappale kauneinta Suomea, Seitsemän kertaa seitsemän ja Älä koskaan ikinä. Tv- sarjasta Karjalan kunnailla tutun Yö väistyy –kappaleen solistiosuudet heläyttivät tunteikkaasti Tuula Tammela ja Roope Heiskanen. Kuoronjohtaja Marko Kempin tekemiä raikkaita kuorosovituksia ja hänen henkilökohtaista vahvaa lavakarismaansa täydensi musiikin huippuosaajista koottu orkesteri; Matti Hussi/piano, Dimitar Popov/kitara, Riku Heino/rummut. Yleisö vaikuttui esityksistä ja palkitsi ne runsain taputuksin. Lisäksi kuorolaiset saivat kukin tahoillaan paljon kiitosta ja myönteistä palautetta. Iso kiitos innostavalle konserttiyleisölle!

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 17.04.2016

« Takaisin sivun alkuun


Lauluja suurella sydämellä

Hollolan viihdekuoro toteutti sunnuntaina 4.10. kuoronjohtaja Marko Kempin innoittamana kaksi Sydän konserttia. Ensimmäisenä oli vuorossa Kärkölän vanhainkoti ja heti perään laulettiin sama setti Palvelutalo Huilissa. Jos konsertit tuottivat iloa kuulijoille, niin sitä ne antoivat myös laulajille. Laulut kajautettiin Vanhusten viikon kunniaksi ja suurella sydämellä.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 04.10.2015

« Takaisin sivun alkuun


Syyskausi käynnistyi lupaavasti

Viihdekuoron syyskausi alkoi 8.9.2015 entisten ja mikä hienoa myös muutamien uusien kuorolaisten voimin. Kuoro harjoittelee Marko Kempin johdolla tiistaisin kello 18.00 -20.30 Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9. Syyskauden toiminta painottuu hoiva- ja palvelutaloissa pidettäviin konsertteihin sekä tilauskeikkoihin. Näiden ohella kuoro valmistelee keväälle 2016 suunniteltua elokuvasävelistä koottavaa konserttia. Kuorolaulu on virkistävää sekä samalla myös yhdistävää. Asioita tehdään hyvässä yhteishengessä ja pilke silmäkulmassa. Mukavan yhdessäolon lisäksi yhteisten tavoitteiden saavuttaminen on hyvin palkitsevaa. Jos olet kiinnostunut viihteellisestä kuorolaulusta, niin poikkea paikan päälle seuraamaan kuoromme harjoittelua. Tutustumiskäyntisi saattaa tuoda sinulle mainion harrastuksen vuosiksi eteenpäin. Lisätietoja kuorosta ja sen ohjelmistosta saat kuoronjohtaja Marko Kempiltä sekä kuoron puheenjohtajalta Eeva Ikoselta.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 18.09.2015

« Takaisin sivun alkuun


Konsertti onnistui yli odotusten

Salpakankaan koulun, Salpasalissa järjestetyssä ELÄMÄN NÄLKÄÄ -konsertissa 18.4. kuultiin mm. koskettavat En päivääkään vaihtaisi pois, Armaan läheisyys ja Valoa ikkunassa sekä tunteikkaat Puhu hiljaa rakkaudesta, Pohjolan yö ja Jotain jää. Mainitsemisen arvoinen on myös Pave Maijasen Elämän nälkää -biisi. Tunnelma oli korkealla ja yleisö vastaanottavaista. Iskelmällisen musiikkituokion johti Marko Kemppi, joka kannusti innostavalla tyylillään kuoron pistämään parastaan. Viihdekuoron lisäksi yleisö hurmaantui konsertissa esiintyneestä energisten neitosten Grooves -lauluyhtyeestä. Taidokas yhtye esitti a cappellana kuusi laulua, joista yleisö palkitsi mahtavin taputuksin mm. Ranskalaiset korot, Kellä kulta, sillä onni, Pojat sekä Joka päivä ja joka ikinen yö. Juontajana ja tausta kertojana toimi mallikkaasti kuoron oma tenori Roope Heiskanen. Isot kiitokset ihanalle yleisölle, jota konsertissa oli tosi mukavasti.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 22.04.2015

« Takaisin sivun alkuun


Joulukonsertit 2014

Kärkölän vanhainkodissa

Kuoro esiintyi Kärkölän vanhainkodissa 30.11.2014. Konsertti sisälsi tuttujen joululaulujen lisäksi myös uudempia teoksia sekä muutaman yhteislaulun. Uusista joululauluista yleisöä koskettivat erityisesti Sydämeni joulun teen, Taivas sylissäni ja tangon tahtiin laulettu Soihdut sammuu. Suuri joukko vanhainkodin asukkeja läheisineen kuuli päiväsalissa pidetyn konsertin paikan päällä ja loput keskusradion välityksellä. Tunnelmallinen joulukonsertti päättyi Kärkölän vanhainkodin tarjoamiin joulukahveihin.

...sekä Palvelutalo Huilissa

Kärkölästä kuoro suuntasi takaisin Hollolaan, jossa kuoro kävi heläyttämässä saman setin Palvelutalo Huilin asukkaille. Kuulijoista hyvin monet istuivat ylemmillä kerrosterasseilla, joista on hyvä näkö ja kuulo yhteys esiintymistilaan. Yleisö oli hyvin vastaanottavaista ja osallistui innokkaasti tuttuihin yhteislauluihin. Kuoroesityksistä kuulijoita koskettivat erityisesti Taivas sylissäni sekä uuteen muotoon buukattuSoihdut Sammuu.

Kirjaaja: Sinikka Vilèn - 30.12.2014

« Takaisin sivun alkuun


Villinlännen iltamat Kukossa 8.11.2014

Hollolan Viihdekuoron syksyn tapaus oli Villinlännen Iltamat Hollolan Nuorisoseuratalo Kukossa 8.11.2014. Kuoroa säesti "Los Adios" -orkesteri, jossa soittivat tutut soittajat Riku Heino, rummut, Mitko Popov, kitara, Matti Hussi, piano ja Marko Kemppi, sähkökitara. Kuoroa johti tutulla tyylillään Marko Kemppi.

Kuvaelman päätteeksi esitti kantritanssiryhmä Country Heels and Toes taidokkaasti villinlännen tyylisiä vauhdikkaita tansseja.

Kuoro esitti lännentyylisen kuvaelman, jossa päähenkilöinä esiintyivät intiaani, vankikarkuri, sheriffi ja cowboy. Kuvaelmassa päänahkansa menettänyt cowboy vikitteli saluunassa työskentelevää Ruusua kohtalokkain seurauksin. Esitykseen liittyi myös tunnettu Reino Helismaan laulu "Meksikon pikajuna", jossa toilailivat rouhevat rosvot sekä järeä hidalgo ja tarmokas vanhapiika.

Väliajan jälkeen olivat arpajaiset ja lopuksi tunti tanssia, kuten kunnon iltamiin kuuluukin!

Kirjaaja: Sinikka Vilèn - 15.11.2014

« Takaisin sivun alkuun


Kevätkonsertti

Kevätkonsertti 17.5.2014

Hollolan Viihdekuoro järjesti kevätkonsertin 17.5.2014 Lukion auditoriossa. Kuoroa johti osaavan vauhdikkaasti Marko Kemppi ja säestyksestä vastasivat Matti Hussi, piano ja Mitko Popov, kitara. Kaunis aurinkoinen kevätsää verotti yleisöä, mutta kaikki ne jotka paikalle tulivat, olivat kuulijoina sitä osallistuvampia.

Kevätkonsertin teemana olivat Jukka Kuoppamäen laulut. Yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa pohjautuu vuosien taakse ja muistona tältä ajalta on mm. kuoron CD-levy Päivien kimallus. Konsertissa kuullutSydäntango, Sulhasmies, Lintuseni rakkaani, Satulinna, ja Kultakaloja edustivat juuri tätä aikakautta Kuoppamäen tuotannosta.

Konsertissa kuultiin myös muita lauluja, kuten Rannalla, Hän kulkevi kuin yli kukkien, Kurjet ja kuoron historian alkuajalta Mustanmeren valssi.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 15.10.2014

« Takaisin sivun alkuun


Saksan-matka 27.6. - 2.7.2014

Kuoromatka Saksaan 27.6. - 2.7.2014

Hollolan Viihdekuoro teki kuoromatkan Saksaan, Kamp-Bornhofeniin, joka sijaitsee keski-Reinillä. Kuorolaisten lisäksi matkalla olivat kuoron taiteellinen johtaja Marko Kemppi sekä säestäjänä Matti Hussi. Opastajina ja matkan järjestäjinä olivat Matti ja Tiina Kiuru sekä paikkakunnalla asuvat Liisa ja Adolf Querbach.

Kuoro vieraili kylän kotiseutujuhlassa, jota isännöi paikallinen puhallinorkesteri Kolping-Kapelle. Lisäksi kuoro kävi laulamassa vanhainkodissa. Matkan muuta sisältöä olivat mm. jokiristeily Reinillä Göthe-siipirataslaivalla, tutustuminen viinitilaan Weingut Didinger, sekä käynti joen toisella puolella Boppardin kaupungissa.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 18.07.2014

« Takaisin sivun alkuun


Hollolan Viihdekuoron kevätkonsertti 2014

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 28.02.2014

« Takaisin sivun alkuun


Joulukonsertti 2013

RÄÄTIKKÄLOORA

Viihteellinen joulukonsertti, esiintyjinä Hollolan Viihdekuoro ja Lauluyhtye Old Chaps lauantaina 7.12.2013 kello 18.00 Hollolan lukiolla, koulurinteentie 7, Salpakangas.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 20.10.2013

« Takaisin sivun alkuun


Hollolan Viihdekuoro Bulgariassa

Hollolan Viihdekuoro teki kuoromatkan Bulgariaan 27.7. - 7.8.2013. Kuorolaisten lisäksi matkalla olivat kuoron taiteellinen johtaja Marko Kemppi, säestäjät Mikko Kalliomaa (piano) ja Mitko Popov (kitara).

Matka suuntautui aluksi Mitko Popovin entiseen kotikaupunkiin Plovdiviin, jossa kuoro aluksi tutustui kaupungin nähtävyyksiin Mitko Popovin johdolla. Kuoro myös lauloi Kansanvälisellä Kansanmusiikkifestivaaleilla suomalaisia kansanlaulutyyppisiä lauluja. Lisäksi kuorolla oli yhteiskonsertti paikallisen kuoron ja solistien kanssa Plovdivin Historiallisella Museolla.

Plovdivista kuoro matkusti bussilla läpi Bulgarian Varnan Kultahietikolle, jossa oltiin matkan loppuosa. Varnan kaupungissa laulettiin puistotapahtumassa.

Matkasta on valokuvia Galleriassa.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 15.08.2013

« Takaisin sivun alkuun


HOLLOLAN VIIHDEKUORO 2013

Hollolan Viihdekuorolta 25-vuotishistoriikki

Keitä ovat Viihteellisten pöllöjen ritarit tai miksi Unkarissa piti nopeuttaa ulkoilmaesityksen tempoa? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus, kun Hollolan Viihdekuoro julkaisee historiikin 25-vuotisjuhlansa kunniaksi huhtikuussa. Kirjassa esitellään monipuolisin kuvin ja tekstein kuoron taivalta alusta tähän päivään. Vuosien saatossa kuoro on ollut monessa mukana. Kirjoitusprosessin aikana tekijät hämmästelivätkin: ”Milloin oikein olimme kotona?”, kun toimintaa etenkin kuoron ensimmäisellä kymmenvuotiskaudella oli niin paljon. Historiikin on koonnut Päivi-Kaarina Jetsun johdolla työryhmä, johon kuuluvat Anne Hemmilä, Jouko Järvinen, Pentti Kuikka, Sinikka Vilen ja Matti Jaakkola. Kirjan voi ostaa 28 euron hintaan 25-vuotiskonsertin yhteydessä tai kuorolaisilta.

Kirjaaja: Päivi Jetsu - 18.04.2013

« Takaisin sivun alkuun


25-vuotiskonsertti

Hollolan Viihdekuoron 25-vuotiskonsertti oli sunnuntaina 21.4.2013 alkaen kello 15:00 Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9 15870 Hollola.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 01.01.2013

« Takaisin sivun alkuun


Uusi kuoronjohtaja

Syksyllä 2012 Hollolan Viihdekuoroa tulee johtamaan lahtelainen musiikkimies Marko Kemppi, musiikkipedagogi AMK.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 27.04.2012

« Takaisin sivun alkuun
YHTEYSTIEDOT

Marko Kemppi
Kuoronjohtaja
050-594 9326
marko.kemppi@gmail.com

Eeva Ikonen
hallituksen puheenjohtaja
040-822 7936
Laaksokatu 12 A 7
15140 Lahti
eeva.ikonen@karkola.fi

Anne Kaislaoja
varapuheenjohtaja
050-3222195
Otsokatu 4 as. 10
15950 LAHTI
anne.kaislaoja@gmail.com

Aune Kuukasjärvi
sihteeri
041-5075252
Vaaksakatu 5 C 43
15100 LAHTI
kuukau@gmail.com