Konsertit

Täältä löytyy tietoja Hollolan Viihdekuoron konserteista aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan.


Sinivalkoiset äänet -iltamat

Hollolan Viihdekuoro on valittu yhdeksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelman toteuttajaksi hankkeella nimeltä ”Sinivalkoiset äänet”. Aika: 8.4.2017. Paikka: Nuorisoseuran talo Kukko, Hollola. Käsikirjoitus ja taiteellinen johto Marko Kemppi. Hollolan Viihdekuoron lisäksi iltamissa esiintyy tanssiryhmä Country Heels & Toes, Anja Tonteri ja Nastolan Pikkupelimannit, Elina Nora

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 11.08.2016

« Takaisin sivun alkuun


Tv- ja elokuvamusiikin konsertti, KAPPALEET KAUNEINTA SUOMEA

Lauantaina 16.4.2016 klo 15.00. Lipun hintaan (15 € ja alle 16 v. 5€) sisältyy pulla ja kahvi. Konserttipaikka on Tiilikankaan koulu, Tiilikankaantie 3, 15880 Hollola. Konsertissa kuullaan tuttuja tv- ja elokuvamusiikin helmiä uusin ja raikkain kuorosovituksin. Tervetuloa!

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 01.02.2016

« Takaisin sivun alkuun


ELÄMÄN NÄLKÄÄ -konsertti

Lauantaina 18.4.2015 klo 16.00.
Lipun hintaan (15
€ ja alle 16 v. 5 ), sisältyi pulla ja kahvi.
Konserttipaikka Salpakankaan koulun Salpasali, Koulurinteentie 9, 15870 Hollola.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 23.04.2015

« Takaisin sivun alkuun


Joulukonsertit 2014

Kärkölän vanhainkodissa

Kuoro esiintyi Kärkölän vanhainkodissa 30.11.2014. Konsertti sisälsi tuttujen joululaulujen lisäksi myös uudempia teoksia sekä muutaman yhteislaulun. Uusista joululauluista yleisöä koskettivat erityisesti Sydämeni joulun teen, Taivas sylissäni ja tangon tahtiin laulettu Soihdut sammuu. Suuri joukko vanhainkodin asukkeja läheisineen kuuli päiväsalissa pidetyn konsertin paikan päällä ja loput keskusradion välityksellä. Tunnelmallinen joulukonsertti päättyi Kärkölän vanhainkodin tarjoamiin joulukahveihin.

…sekä Palvelutalo Huilissa

Kärkölästä kuoro suuntasi takaisin Hollolaan, jossa kuoro kävi heläyttämässä saman setin Palvelutalo Huilin asukkaille. Kuulijoista hyvin monet istuivat ylemmillä kerrosterasseilla, joista on hyvä näkö ja kuulo yhteys esiintymistilaan. Yleisö oli hyvin vastaanottavaista ja osallistui innokkaasti tuttuihin yhteislauluihin. Kuoroesityksistä kuulijoita koskettivat erityisesti Taivas sylissäni sekä uuteen muotoon buukattuSoihdut Sammuu.

Kirjaaja: Sinikka Vilen - 05.02.2015

« Takaisin sivun alkuun


Villinlännen iltamat Kukossa 8.11.2014

Hollolan Viihdekuoron syksyn tapaus oli Villinlännen Iltamat Hollolan Nuorisoseuratalo Kukossa 8.11.2014. Kuoroa säesti "Los Adios" -orkesteri, jossa soittivat tutut soittajat Riku Heino, rummut, Mitko Popov, kitara, Matti Hussi, piano ja Marko Kemppi, sähkökitara. Kuoroa johti tutulla tyylillään Marko Kemppi.

Kuvaelman päätteeksi esitti kantritanssiryhmä Country Heels and Toes taidokkaasti villinlännen tyylisiä vauhdikkaita tansseja.

Kuoro esitti lännentyylisen kuvaelman, jossa päähenkilöinä esiintyivät intiaani, vankikarkuri, sheriffi ja cowboy. Kuvaelmassa päänahkansa menettänyt cowboy vikitteli saluunassa työskentelevää Ruusua kohtalokkain seurauksin. Esitykseen liittyi myös tunnettu Reino Helismaan laulu "Meksikon pikajuna", jossa toilailivat rouhevat rosvot sekä järeä hidalgo ja tarmokas vanhapiika.

Väliajan jälkeen olivat arpajaiset ja lopuksi tunti tanssia, kuten kunnon iltamiin kuuluukin!

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 21.11.2014

« Takaisin sivun alkuun


Saksan-matka 27.6. - 2.7.2014

Hollolan Viihdekuoro teki aurinkoisen kuoromatkan Saksaan, Kamp-Bornhofeniin, joka sijaitsee Keski-Reinillä. Kuorolaisten lisäksi matkaan osallistuivat kuoron taiteellinen johtaja Marko Kemppi sekä säestäjäksi pyydetty Matti Hussi. Matkajärjestäjinä ja -oppaina toimivat Matti ja Tiina Kiuru. Heidän lisäksi paikallisina matkaoppaina olivat matkakohteessa asuvat Liisa ja Adolf Querbach. Kuoro esiintyi kylän kotiseutujuhlassa, jota isännöi paikallinen puhallinorkesteri Kolping-Kapelle. Lisäksi kuoro ilahdutti lauluillaan läheisen vanhainkodin asukkeja.

Esiintymisten lisäksi matkaan liittyi mm. jokiristeily Reinillä Göthe-siipirataslaivalla, tutustuminen viinitilaan Weingut Didinger, sekä käynti joen toisella puolella Boppardin kaupungissa.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 24.08.2014

« Takaisin sivun alkuun


Kevätkonsertti 17.5.2014

Hollolan Viihdekuoro järjesti kevätkonsertin 17.5.2014 Hollolan lukion auditoriossa. Kuoroa johti osaavan vauhdikkaasti Marko Kemppi ja säestyksestä vastasivat Matti Hussi, piano ja Mitko Popov, kitara. Kaunis aurinkoinen kevätsää verotti yleisöä, mutta kaikki ne jotka paikalle tulivat, olivat kuulijoina sitä osallistuvampia.

Kevätkonsertin teemana olivat Jukka Kuoppamäen laulut. Yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa pohjautuu vuosien taakse ja muistona tältä ajalta on mm. kuoron CD-levy Päivien kimallus. Konsertissa kuullut Sydäntango, Sulhasmies, Lintuseni rakkaani, Satulinna, ja Kultakaloja edustivat juuri tätä aikakautta Kuoppamäen tuotannosta.

Konsertissa kuultiin myös muita lauluja, kuten Rannalla, Hän kulkevi kuin yli kukkien, Kurjet ja kuoron historian alkuajalta Mustanmeren valssi.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 23.08.2014

« Takaisin sivun alkuun


Joulukonsertti 7.12.2013

Hollolan Viihdekuoro piti viihteellisen joulukonsertin 7.12.2013 kello 18.00 Hollolan lukiolla. Esiintyjänä oli Hollolan Viihdekuoron lisäksi Lauluyhtye Old Chaps. Kuoroa johti Marko Kemppi ja säestäjänä oli Matti Hussi, piano. Marko Kemppi oli myös laulajana Old Chaps -kuorossa.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 23.08.2014

« Takaisin sivun alkuun


Hollolan Viihdekuoro Bulgariassa 27.7. - 7.8.2013

Hollolan Viihdekuoro teki kuoromatkan Bulgariaan 27.7. - 7.8.2013. Kuorolaisten lisäksi matkalla olivat kuoron taiteellinen johtaja Marko Kemppi, säestäjät Mikko Kalliomaa (piano) ja Mitko Popov (kitara).

Matka suuntautui aluksi Mitko Popovin entiseen kotikaupunkiin Plovdiviin, jossa kuoro aluksi tutustui kaupungin nähtävyyksiin Mitko Popovin johdolla. Kuoro myös lauloi Kansanvälisellä Kansanmusiikkifestivaaleilla suomalaisia kansanlaulutyyppisiä lauluja. Lisäksi kuorolla oli yhteiskonsertti paikallisen kuoron ja solistien kanssa Plovdivin Historiallisella Museolla.

Plovdivista kuoro matkusti bussilla läpi Bulgarian Varnan Kultahietikolle, jossa oltiin matkan loppuosa. Varnan kaupungissa laulettiin puistotapahtumassa.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 22.08.2013

« Takaisin sivun alkuun


Konsertti Kärkölän vanhainkodissa 24.4.2012

Pidimme laulutilaisuuden Kärkölän vanhainkodissa 24.4.2012. Ohjelmassa oli muutama yhteislaulu sekä kuoromme esittämiä lauluja sekä kuoromme jäsenen Eeva Ikosen runolausuntaa. Talossa oli avattu ovet huoneisiin, joten suurin osa kuulijoista kuuli laulut omista huoneistaan.

Aloitimme yhteisesti Hämälaisten laululla. Kuoro lauloi sitten laulut Saimaanrannan laulu, On hetki, Kultakaloja ja Tulenliekki. Kultakaloja on kuoron vanha bravuurinumero, onhan se kuoron CD-levyllä aivan ensimmäinen kappale. Seuraava yhteislaulu oli Tuuli hiljaa henkäilee. Kuoron osuudesta oli sitten vuorossa Hymy ja Sininen huivi. Yhteislaulun Kevätsointuja jälkeen kuoro päätti konserin muistoja tuovilla vanhoilla lauluilla Emma ja Suviserenadi. Jälkimmäinen on Kauko Käyhkön tunnetuksi tekemä laulu.

Meidät toivotettiin laulamaan Kärkölän vanhainkotiin uudestaankin, onhan Kärkölä Hollolan naapurikunta.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 27.04.2012

« Takaisin sivun alkuun


Palvelutalo Huilissa laulamassa 22.11.2011

Kävimme laulamassa myös hollolalaiselle varttuneemmalle väelle palvelutalo Huilissa lähes samoja lauluja kuin aiemmin Lahden kaupunginsairaalassa. Huilin aula antaakin avarat tilat tällaisille tilaisuuksille. Kuulijoita oli paitsi pohjakerroksessa, myös eri kerroksissa omien asuntojensa sisäänkäyntien läheisyydessä. Kuoroa johti Sannamaria Salli ja säestäjänä oli Olavi Anttila.

Aloitimme myös tämän tilaisuuden yhteislauluilla: Hämäläisten laulu ja Synnyinmaan laulu ("On maista kaikista sittenkin"). Tämän jälkeen lauloimme samaa kansanlauluperinnettä ja vanhempaa iskelmämusiikkia kuin Lahden kaupunginsairaalassa. Lisänä oli vielä Poika varjoisalta kujalta.

Tilaisuus päätettiin muutamalla joululaululla. Ensin laululoimme yhdessä kuulijoiden kanssa Me käymme joulun viettoon. Kuoro päätti tilaisuuden sitten laulamalla vielä Kellot soi ja Sydämeeni joulun teen.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 30.11.2011

« Takaisin sivun alkuun


Laulutilaisuuksia Lahden kaupunginsairaalassa 6.11.2011

Kävimme laulamassa Lahden kaupunginsairaalassa 6.11.2011 Veranta-hankkeeseen liittyen. Veranta-hanke on Lahden kulttuurilaitosten yhteinen kulttuuripalveluiden kehittämishanke ikäihmisille ja se oli suunnattu heille, jotka eivät kykene käyttämään nykyisiä kulttuuripalveluja esimerkiksi liikunnallisten esteiden vuoksi. Lauloimme kolmella eri osastolla vanhempaa iskelmämusiikkia uuden kuoronjohtajamme Sannamaria Sallin johdolla. Säestäjänä oli Olavi Anttila.

Laulatimme aluksi kuulijoita eri kohteissa laulamalla yhteisesti heidän kanssaan Hämälaisten laulun, jonka jälkeen esitimme kaksi acapella esitystä: Iltalaulu ja On suuri sun rantas autius. Tämän jälkeen oli vuorossa haikea Sininen huivi. Hilpeämpää kansanlaulua edusti seuraavaksi kaikille tuttu Emma. Mikki hiiri merihädässä toi esitykseemme hieman myös näytelmällisiä piirteitä, kun Mikki-hiirenä esiintyi Anne Kaislaoja ja meripeikkona Heikki Mäkinen.

Vanhempaa iskelmämusiikia edustivat sitten Kauko Käyhkön säveltämä ja tunnetuksi tekemä Suviserenadi ja vieläkin varhaisempi Harmony Sisters-lauluyhteyeen tunnetuksi tekemä Sulle salaisuuden kertoa mä voisin, jossa solistina oli Pentti Kuikka. Lopuksi lauloimme vanhan kunnon potpurin Silmät tummat ja Pustan poika.

Saamamme palaute kertoi, että olimme osanneet valita laulutilaisuuksiimme juuri sopivaa musiikkia, heidän "omaa musiikkiaan", kuten eräs kuulija totesi.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 29.11.2011

« Takaisin sivun alkuun


Kuorojen kevätlaulajaiset 25.5.2011

Perinteinen kuorojen kevätlaulajaiset järjestettiin jälleen Hollolan kirjaston aukiolla 25.5.2011. Mukana olivat kaikki hollolalaiset kuorot: mieskuoro, kirkkokuoro, naislaulajat ja viihdekuoro.

Tilaisuuden juontajana ja säestäjänä oli Jan Dobrowolski ja sen avasi kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Aluksi kuorot lauloivat yhdessä yleisön kanssa Kevätsointuja. Tämän jälkeen olivat vuorossa Hollolan Mieskuoro ja Hollolan Kirkkokuoro. Yhteislaulun jälkeen esiintyivät Hollolan Naislaulajat ja Hollolan Viihdekuoro, joka esitti kappaleet Oi, mitkä silmät ja Rock´n roll taas soi. Kuorojen yhteislauluna oli Sulhasmies. Kirjastotoimenjohtaja Jaakko Lyyran puheenvuoron jälkeen laulettiin vielä Suvivirsi.

Ukkosen säestämä tilaisuus oli keräännyt kuitenkin jonkin verran uskollista yleisöä paikalle.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 27.05.2011

« Takaisin sivun alkuun


Iskelmällinen iltapäivä Hollolan liikuntahallilla 3.4.2011

Järjestimme todella onnistuneen konsertin Hollolan liikuntahallilla 3.4.2011. Yleisöä oli niin runsaasti, että kaikki löytyneet lisäistuimet piti haalia saliin.

Olimme hankkineet uudet näyttävät esiintymisasut. Teemu Harjukari johti kuoroa ja hänen sekä tanssipaikoilta että televisiosta tuttu orkesterinsa Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit esiintyi yhdessä kuoron kanssa sekä esitti myös joukon omia kappaleitaan.

Konsertissa kuultiin mm. laulut Elämän sain soimaan, Tästä alkaa rakkaus (solisteina Sari Huhtanen ja Roope Heiskanen), Yksinäinen saarnipuu (solistina Jouko Järvinen), Juhannustanssit, Niin kaunis on hiljaisuus ja Rock´n roll taas soi.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 04.04.2011

« Takaisin sivun alkuun


Yhteisin sävelin Kotkassa 27.3.2011

Hollolan Viihdekuoro vieraili Kotkassa yhteiskonsertin merkeissä Hyvän Tuulen Laulajien kanssa 27.3.2011 Kotkan Laulumiestalolla. Hollolan Viihdekuoroa johti Teemu Harjukari ja Hyvän Tuulen Laulajia Reijo Paavola.

Hollolan Viihdekuoron esitti aluksi 10 viihteellistä laulua, jonka jälkeen oli Hyvän Tuulen Laulajien vuoro. Lopuksi kuorot lauloivat yhdessä laulut Kalliolle kukkulalle, Ei toivetta sen kummempaa, Silmät tummat ja Pustan poika, Kaunis on ja Hengaillaan.

Kirjaaja: Matti Jaakkola - 30.03.2011

« Takaisin sivun alkuun


Iltamat 12.11.2010

Hollolan Viihdekuoron jo perinteiseksi muodostuneet iloiset iltamat, tällä kertaa nimeltään "Suklaasydän", pidettiin Kukon Nuorisoseurantalolla 12.11.2010.

Illan aluksi esitettiin kuvakavalkadi kuorolaisten vanhoista valokuvista, joista näkyi 50-60 -lukujen pukeutumistyylejä ja kuorolaisten lapsuutta ja nuoruutta.

Hollolan Viihdekuoro esitti Teemu Harjukarin johdolla aikamatkan 50-60 -luvulle. Tarinassa kirkonkylän kioskin simpsakka myyjätär tapaa kylän väkeä vauhdikkaan musiikin siivittämänä sekä muorista nuorisoon että rakastavaisista neekerpoikiin. Siinä rokkenrol soi ja sateenkaaren värejä ihaillaan. Idyllin särkee... Armi ja Danny, heidän piipahdettua epähuomiossa väärille vuosikymmenille.

Iltamayleisö oli mukavasti pukeutunut ajan henkeen ja paras asu palkittiin.

Kirjaaja: Päivi Jetsu - 22.11.2010

« Takaisin sivun alkuun
YHTEYSTIEDOT

Marko Kemppi
Kuoronjohtaja
050-594 9326
marko.kemppi@gmail.com

Eeva Ikonen
hallituksen puheenjohtaja
040-822 7936
Laaksokatu 12 A 7
15140 Lahti
eeva.ikonen@karkola.fi

Anne Kaislaoja
varapuheenjohtaja
050-3222195
Otsokatu 4 as. 10
15950 LAHTI
anne.kaislaoja@gmail.com

Aune Kuukasjärvi
sihteeri
041-5075252
Vaaksakatu 5 C 43
15100 LAHTI
kuukau@gmail.com